Hrvatska stolnoteniska reprezentacija plasirala se na EP u Svetom Martinu na Muri

 

 Hrvatska stolnoteniska reprezentacija pobijedila je u kavlifikacijskom meču reprezentaciju Izraela 3:1 i plasirala se na EP. Domaćini i organizatori susreta bili su LifeClass terme Sveti Martin i STK Starr.

Hrvatska muška stolnoteniska reprezentacija pobjedila je Izrael 3:1 i tako bez poraza završila kvalifikacija za ekipno Europsko prvenstvo.

Kako je reprezentacija već kolo prije osigurala plasman na EP ovaj susret nije imao pravi natjecateljski karakter. Bez obzira na to reprezentativci su odigrali susuret potpuno koncentrirani i ostvarili i četvrtu pobjedu u skupini D. Drugoplasirana je ekipa Bjelorusije s dvije pobjede i dva poraza, a posljednji je Izrael s četiri poraza.

 

- Kompletirali smo kvalifikacije bez poraza i to nas čini sretne. Svejedno smo čvrsti na zemlji, svjesni da za ozbiljnije rezultate moramo još puno raditi i napredovati. Što se tiče meča Kojić je bio u glavnoj roli i u oba meča je bio superioran. Pucar je također slavio iako još nije pravi, osjećaju se posljedice viroze. Čipin je u svom prvijencu vjerojatno izgorio u želji za pobjedom. Krenuo je odlično, uzeo prvi set i vodio na početku drugog, ali onda je pao, a iskusni Sharon je to iskoristio. To sve ide u staž - izjavio je trener reprezentacije Neven Karković.

Hrvatska - Izrael 3:1

Kojić - Simon 3:0 (5, 7, 3), Pucar - A. Ben Ari 3:0 (9, 8, 12), Čipin - Sharon 1:3 (6, -7, -8, -5), Kojić - Simon 3:0 (5, 8, 8).

Večeras je Frane Kojić ostvario je dvije pobjede, Tomislav Pucar dodao je jednu, dok je jedini poraz upisao Filip Čipin. Njemu je ovo bio prvi pojedinačni nastup za seniorsku državnu vrstu.

stk starr stk pula 26

lifeclass logo

medimurska zupanija logo web

Sveti Martin na Muri grb