Najava finale HEP stolnoteniske Superlige

Nakon iznimno napetog finala Europske Superlige u kojem je nekoliko bodova Varaždince dijelilo od prvog europskog trofeja, STK Starr očekuje još jedno finale. Ovaj puta riječ je o finalu Prvenstva Hrvatske u stolnom tenisu, finalu elitne HEP Superlige s dubrovačkim STK Libertas Marinkolor.

Ova dva najbolja hrvatska stolnoteniska kluba u muškoj konkurenciji odmjerit će snage najprije u Varaždinu 10. svibnja od 17 sati u Gradskoj sportskoj dvorani Varaždina, a zatim se igra uzvrat u Dubrovniku 13. svibnja. U slučaju izjednačenog rezultata igra se „majstorica“ također u Dubrovniku 16. svibnja.

Ulozi su veliki, naime nijedan od dva finalista još nikad nije bio prvak, a oba kluba su se dodatno pojačali u ovoj sezoni s namjerom osvajanja trofeja, pogotovo su u ovu sezonu mnogo uložili u dubrovačkom klubu..

Za STK Libertas Marinkolor nastupaju Roko Tošić, Miho Simović, Tomislav Japec i Neven Juzbašić i oni su regularni dio sezone u Superligi završili bez poraza. U dva međusobna susreta pobijedila je drubrovačka ekipa ali Varaždinci su „skrivali karte“ i nastupali oba puta s drugom postavom.

STK Starr nastupit će u svom najjačem ovosezonskom sastavu: Zeng Jia, Ronald Ređep i Tomislav Zubčića. Tako da se očekuje potpuno drugačiji susreti u kojem će puno odigrati i taktika trenera. Varaždinskoj ekipi ide „na ruku“ i nedavni jaki susret u finalu Europske Superlige i taj „tijesni“ poraz još ih je više „nabrijao“ za predstojeće hrvatsko finale,

- Naš rezultatski plan za ovu sezonu je premašen, najbitnija nam je bila Europska Superliga i ETTU kup i tu smo ostvarili veliki uspjeh. U ETTU Cupu smo dospjeli čak do trećeg kola, a osvojili smo naslov viceprvaka Europske Superligeerlige. Tako smo i dodatno izbrusili formu za susrete s Libertasom. Normalno, sada kad smo u finalu HEP Superlige sigurno je da ćemo još jače gristi. Naša prednost je da smo neopterećni za razliku od Dubrovčana, koji dvije godine love titulu i ove sezone su uložili dosta novaca u momčad. Mi imamo i Tomislava Zubčića koji je dvije godine bio njihov najbolji igrač tako da imamo sve potrebe insajderske informacije. Sa suparničkim igračima smo u odličnim odnosima, jako dobro se poznajemo i bit će to jedan pravi sportski i stolnoteniski spektakl. Nadam se sportskom i fer navijanju - istaknuo je Ronald Ređep, igrač i predsjednik STK Starr.

Najavljeni su navijači i ljubitelji stolnog tenisa iz oba kluba i u Varaždinu i u Dubrovniku.

Treba podsjetiti da se ove dvije ekipe sastaju i u polufinalu hrvatskog stolnoteniskog Kupa u sklopu Final four završnice 24. i 25. svibnja.

 

 

 

stk starr stk pula 26

lifeclass logo

medimurska zupanija logo web

Sveti Martin na Muri grb