Projekt besplatnog stolnog tenisa za djecu i omladinu

Projekt „Stolni tenis kao izvanškolska aktivnost za djecu i omladinu te za osobe s poteškoćama u razvoju“, koji je zajednički osmišljen i provode ga Druga gimnazija Varaždin, Stolnoteniski klub IGEA Željezničar i STARR iz Varaždina pod pokroviteljstvom Varaždinske županije i Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta. Voditelj projekta je profesionalni stolnotenisač Ronald Ređep.

Posebnost ovog projekta je ta da svi zainteresirani polaznici mogu položiti i licencu za suce juniore stolnog tenisa. Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta u svibnju 2010. g. objavilo je natječaj za projekte udruga u području izvaninstitucionalnog odgoja i obrazovanja djece i mladih u školskoj godini 2010./2011., a odlukom nadležnog Ministarstva projekt Kluba i Druge gimnazije ocijenjen je kao vrlo uspješan te su mu dodijeljena financijska sredstva.

Projekt traje od 1. siječnja 2011. godine do 30. lipnja 2011. godine, a svi zainteresirani mogu se prijaviti do kraja prvog polugodišta na telefonski broj 494-243. U projektu je predviđeno od 30 do 40 polaznika, učenika osnovnih i srednjih škola, a sudjelovanje je za sve učenike besplatno. Cilj projekta je promicanje, razvitak i unapređenje stolnoteniskog sporta kod djece i mladih, ali i aktivno korištenje slobodnog vremena mladih.

Uz koordinaciju i stručan rad Ronalda Ređepa, u projektu sudjeluju i vanjski suradnici. Aktivan i stručan doprinos u pedagoškom radu s djecom i mladima, kondicijskim pripremama i vođenju treninga daje profesor Dario Kos, nastavnik tjelesne i zdravstvene kulture na Drugoj gimnaziji Varaždin. Edukacijsko - rehabilitacijski stručnjak Tomica Vrbnjak, stručnjak sa preko 20 godina u radu s mladima, fizioterapeut NK Milana, nogometne reprezentacije Hrvatske i mnogih poznatih sportaša radi s učenicima na području edukacije i rehabilitacije te s djecom i mladima s poteškoćama u razvoju. U projekt je uključen i sportski psiholog Vlatko Kalapoš, koji je u svom 25-godišnjem radu imao prilike raditi s mnogim sportašima i mladima, hrvatskim olimpijcima i paraolimpijcima.


Što drugi pišu o nama:

 

 

 

stk starr stk pula 26

ZB logo

lifeclass logo

medimurska zupanija logo web

Sveti Martin na Muri grb